Tel: Etten-Leur (+31) 076 - 5015853     Zundert (+31) 076 - 5973375     E-mail: info@desnep.nl
APK
De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring. De keuring kunt u bij ons laten uitvoeren met klaar terwijl u wacht. De snelste manier is online een afspraak maken via desnep.nl

Ons doel is om de auto goed en goed te keuren dus niks commercieel maar met het juiste advies te zorgen voor verkeersveiligheid en bescherming van het milieu.
De APK is een momentopname maar in combinatie met een onderhoudsbeurt en carwellness kunt u weer een jaar veilig en verzorgt op weg.
De zogenaamde ‘datum van eerste toelating’ is bepalend voor de keuring. De datum is vermeld op kentekenbewijs deel 1. U kunt de auto al vanaf twee maanden vóór de keuringsdatum laten keuren. Als de auto niet, of niet tijdig is gekeurd, kunt u een bekeuring krijgen.

Bij de APK let de keurmeester onder andere op de volgende onderdelen:
Remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting, carrosserie, uitlaatgassen, algemeen kentekenbewijs deel I,de gebruikte brandstof en bij ons gratis advies over u auto.

Ons erkend keuringsstation herkent u aan het rood en wit gestreepte schild. Ons bedrijf word regelmatig door de RDW gecontroleerd. Daarnaast controleert de RDW steekproefsgewijs of de keuring goed is uitgevoerd.

Als uw auto is gekeurd ontvangt u een keuringsrapport. U hebt dit rapport nodig als u vindt dat uw auto ten onrechte is goed- of afgekeurd en tegen het resultaat van de keuring in beroep wilt gaan bij de RDW. De herkeuring vindt nog dezelfde dag plaats. In het keuringsrapport vindt u ook adviespunten. Dit zijn geconstateerde gebreken die nog niet tot afkeur van uw auto leiden maar wel op korte termijn vervangen of gerepareerd moeten worden.

Het kan gebeuren dat uw auto geselecteerd is voor een steekproef. Uw auto moet dan na de keuring nog beschikbaar blijven voor de RDW. U ben verplicht om aan de steekproef mee te werken. Wanneer u uw auto meeneemt voordat de RDW is geweest, krijgt u geen keuringsrapport. De goedkeuring van uw auto wordt dan ingetrokken.

De registratie van de kilometerstand is ook een wettelijk verplicht onderdeel van de APK. Deze kilometerstand wordt geregistreerd in de databank van de Stichting Nationale Auto Pas. Al met al, voor een minimale veiligheid en om fraude te voorkomen, is de APK niet meer weg te denken.

Realisation and hosting by Whoosh.be